Cursussen fotografie in Zuidhorn en Tolbert

ZUIDHORN/TOLBERT - „De mooiste foto’s maak je alleen, als je je camera handmatig weet in te stellen. Hoe dit moet, leer je tijdens de cursussen fotografie die binnenkort weer van start gaan. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven.” Aan het woord is cursusleider en fotografe Greetje Keuning.

Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Keuning: „Hiervoor is het nodig dat je je camera begrijpt en beheerst. Zoiets leer je natuurlijk niet binnen een dag.” De basiscursus instelbare camera telt daarom zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven.

Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. Ieder krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent.

Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret & Model, Landschap & Natuur en bijvoorbeeld Macro. De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Al ruim vijftien jaar geven ze cursussen in heel Noord-Nederland. De cursuslocaties zijn in Zuidhorn en dorpshuis De Cazemierboerderij in Tolbert. De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 25 februari en 8 maart. Voor meer informatie: tel. 0516-461938 en www.FRBfotografie.nl