Bestuurswisseling Stichting ATB Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN - De vorig jaar jubilerende Stichting ATB Zevenhuizen hield onlangs voor haar bikers en sponsoren de nieuwjaarsborrel in café Kajuiter. De sportief en sociaal karakteriserende stichting presenteerde tijdens deze gezellige bijeenkomst niet alleen haar fietsplannen voor het nieuwe jaar, tegelijkertijd vond onder een uitgebrachte toost een bestuurswisseling plaats.

Vijf ‘gouden bestuurders’, waarvan het merendeel actief was vanaf het eerste uur, droegen hun bestuurlijke zetel over aan nieuwe enthousiastelingen. Het afgelopen jaar is in een zogenoemde dakpanconstructie toegewerkt naar dit moment. Jelle Lammers gaf symbolisch de voorzittershamer over aan Roelof Postma, waarop Onno de Jonge in de voetsporen van Theo Hoekstra is getreden. Mede aanjager en penningmeester van de stichting, Rinse van der Velde, heeft zijn portefeuille kunnen overdragen aan Jan Neef. Henry Schuil en Mathijs Tanis hingen de bestuurlijk fietshelm eveneens aan de kapstok. Martijn van der Velde en Bert Steenhuis tekenden bij en blijven hiermee bestuurlijk verbonden aan de stichting.

Zowel het ‘oude’ als het ‘nieuwe’ bestuur werden door de overlappende voorzitters in het zonnetje gezet. Accent werd gelegd op de vertrekkende bestuursleden. Hun 15 jarige inspanning kende een unieke waardering. Zij werden allen benoemd tot erelid van de Stichting ATB Zevenhuizen. Als gouden krachten ontvingen zij hiervoor de gouden legpenning van de stichting. Een waardering die als meer dan verdiend werd uitgesproken.

Diezelfde penning werd eveneens uitgereikt aan Ludolf Roeters. Hij nam als bestuurslid op een eerder moment afscheid van de stichting. De eigenaar van het mechanisatiebedrijf uit Een, stond eveneens in de kinderschoenen van het uiteindelijke ontstaan van de Stichting ATB Zevenhuizen. Het eerste fietsshirt waarin menig fietser binnen de stichting in gereden heeft, werd mede mogelijk gemaakt door Ludolf.