Leekster Eagles revancheert zich tegen Vennewater

LEEK - Leekster Eagles is 2019 prima begonnen. Zaterdag won de eerste divisionist in Franeker de Open Friese Kampioenschappen en vrijdagavond kreeg HZV/Het Vennewater in Sportcentrum Leek met 6-4 klop. In Heiloo trokken de Leeksters nog met 5-4 aan het kortste eind, nadat ze met 0-3 hadden geleid.

Voor de pauze brachten de adelaars van coach Martijn Alssema er weinig van terecht. De rust brak dan ook aan met een teleurstellende 0-1 achterstand. De bezoekers kwamen zelfs op 0-2. De plotseling ontwaakte thuisclub draaide de rollen echter om en dankzij Erolind Derguti, Karim Layeb en Fabio de Matos Fernandes stond het zes minuten na de hervatting plotseling 3-2.

In een levendige fase zat ook de Noord-Hollandse opponent echter niet stil en op 3-3 was het evenwicht hersteld. Layeb en Derguti hielpen de Westerkwartierders aan een 5-3 voorsprong, maar met nog ruim drie minuten op de klok keerde de spanning terug (5-4). Vijftig seconden voor het einde maakte Luciano Matulessy de bevrijdende 6-4.

Achter koploper HV/Veerhuys (Hoorn) en Texel’94 blijven de Eagles derde. Vrijdag 25 januari volgt in Assen Futsal LTC-Leekster Eagles. Aanvang 20.30 uur in de Peelohal.