Muzikaal feestje op lijn 3

LEEK GRONINGEN -Vrijdag 18 januari verzorgt Q-link bussessions gratis optredens op verschillende buslijnen in de provincie Groningen en Drenthe.

De reizigers van buslijn 3 Groningen richting Leek boffen. De busrit wordt muzikaal opgeleukt door formatie The Mudd. De vier hardwerkende studenten uit Groningen stonden even hiervoor nog in de kiosk op het hoofdstation om hun twee nieuwste hits aan het reizigerspubliek te laten horen.

„Bas heeft wagenziekte”, zegt gitarist Eljosha over zijn medebandlid. Gelukkig mag hij blijven zitten op zijn ‘cajon’ drumkist. „Waarschuw jij ons even als er een scherpe bocht komt?” roept hij lachend naar een passagier.

Het viertal heeft er lol in. Zangeres Taska houdt zich stevig vast aan een paal. Hugo houdt zijn groene gitaar in bedwang. Even verliest hij zijn evenwicht tijdens het spelen maar de schade valt mee. Alleen de stemknopjes moeten even opnieuw aangedraaid worden.

Best cool om zo te spelen op de snelweg, volgens de band. „Zijn we al bijna in Sneek?”, vraagt Bas als de bus onder het viaduct de rijksweg Midwolde oprijdt. Er klinkt een luid gelach door de bus.

Nou, nog een paar nummertjes dan. Straks weer richting stad.