Burgemeester Koos Wiersma leest SKSG kinderen voor

GROOTEGAST - Dit jaar heeft SKSG een bijzondere gast uitgenodigd voor de start van De Nationale Voorleesdagen. De burgemeester van de gemeente Westerkwartier Koos Wiersma komt op woensdagochtend 23 januari op SKSG Grootegast voorlezen uit hét prentenboek van 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers.

Naast burgemeester Koos Wiersma komt directeur-bestuurder Enno van der Werff voorlezen in het Westerkwartier. Hij zal zich speciaal voor de gelegenheid in een poezenpak hijsen en op SKSG Duimelot (Niekerk) voorlezen. U bent ook van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn om 9.15 uur (SKSG Duimelot – Bloemersmastraat 1 in Niekerk).

De Nationale Voorleesdagen zijn van 23 januari t/m 2 februari 2019. Het boek Een huis voor Harry staat dit jaar centraal. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet (goed) kunnen lezen. Voorlezen bevordert het leesplezier en draagt bij aan een goede taalontwikkeling, dus SKSG draagt hier natuurlijk graag aan bij! Uniek is dat alle kinderdagopvanglocaties en peuterspeelzalen van SKSG het boek Een huis voor Harry ontvangen met een speciaal door SKSG pedagogen samengesteld themapakket. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt voor de 16e keer plaats.