Jeugdige atleten uit Leek kunnen droom achterna

LEEK - Na meerdere bedrijven in de regio te hebben aangeschreven en persoonlijk te hebben gesproken, vinden de twee jeugdige atleten, Kosheen Miran (16) en Tiba Miran (14) uit Leek, twee sponsoren, die bereid zijn om gezamenlijk hun droom achterna te gaan.

In 2018 waren beide atleten de beste van Nederland op hun disciplines. Dit jaar willen zij meer van hun talenten laten zien. Zij zullen weer meedoen aan nationale wedstrijden, maar willen ook de grens over om deel te nemen aan internationale wedstrijden. Om dit allemaal te kunnen bereiken, krijgen zij steun van hun nieuwe sponsoren.

Sinds november afgelopen jaar stelt Sportcentrum Leek zijn fitnessruimte beschikbaar, zodat de twee atleten zich ook tijdens de winterperiode kunnen blijven voorbereiden. Zij vinden dat de jeugd uit de regio ondersteund moeten worden om hun droom op sportief gebied na te jagen.

In Gebiedscoöperatie Westerkwartier hebben zij een tweede sponsor gevonden. Zij willen als innovatieve onderneming het goede voorbeeld geven in de regio, door talenten te ondersteunen naar de top.