Nieuwjaarsconcert met een gouden randje

GRIJPSKERK - Het Nieuwjaarsconcert van Excelsior vond zondag plaats. Het laatste concert onder leiding van dirigent Andries de Haan.

Een concert met vele mooie momenten en verrassingen. Het indrukwekkende stuk The Story of Anne Frank met gastsolist violist Rob Faltin. Gert Sennema die samen met het orkest het fantastische nummer Miljenair ten gehore bracht. En om een Nieuwjaars concert te complementeren stond de Polka, de Feuerfest Polka op het programma.

De Haan werd met de vele mooie woorden bedankt voor de ‘tien mooie jaren’. Componist Rob Goorhuis heeft als cadeau een mooi en bijzondere koraal bewerking, 'A Special Bond' geschreven. De volle concertzaal kreeg hiervan de primeur. En heeft Gert Sennema een kunstwerk gemaakt als herinnering voor de 10 jaren Andries de Haan en Excelsior.

Viertal

Nog een viertal beleefde een bijzondere avond. Zo kreeg Saskia Wildeboer een speldje opgespeld voor haar 25-jarig muzikante zijn. Hans Pettinga voor zijn 50-jarig jubileum als muzikant. Dirk Bijleveld, het oudste lid van de club is ook al 50 jaar muzikant. En Albert Sikkens speelt al meer dan 60 jaar op de euphonium.