Camping de Watermolen wint opnieuw Gouden Zoover Award

OPENDE - Camping de Watermolen is voor de derde keer uitgeroepen tot de beste camping van het noorden en staat in de top drie van de beste campings van Nederland.

„Een prachtige waardering van onze gasten”, zegt een trotse Ramona Mulder, die samen met haar partner André Ruijtenberg de camping runt. „Wat ons onderscheidt van andere campings is de persoonlijke aandacht voor de mensen die onze camping bezoeken. Dat klinkt als een cliché maar met persoonlijke aandacht bedoel ik dat we de tijd nemen voor een praatje. Dat je de mensen na een dag fietsen vraagt of ze het leuk hebben gehad en wat ze allemaal gezien hebben. Ik zeg altijd tegen onze jonge vakantiewerkers dat het heel goed werkt om even een grapje met de mensen te maken. Dat breekt het ijs en daardoor voelen ze zich nog sneller thuis.”

„We proberen zoveel mogelijk in te spelen op de wensen van onze gasten”, zegt André. „Vorig jaar was er een meneer die het best handig zou vinden als er een hondenpaaltje bij het toiletgebouw zou staan. De volgende dag plaatste ik dat paaltje met de ludieke tekst ‘ Mijn baas zit op de plee en neemt mij zo weer mee.’ Tijdens de schoonmaak van de toiletgebouwen hangen we een tekst op met ‘Hier maken we schoon voor uw genot, dus kies hier naast een andere pot’. Je kunt standaardteksten gebruiken maar dit maakt het net iets leuker en ook hierin verschillen we van de grotere campings”

Andre en Ramona runnen vanaf 2005 de Watermolen. Ze vormden de oorspronkelijke boerencamping om tot een vier sterren camping. Naast de vijf kampeervelden ontwierp Ruijtenberg een aantal waterchalets, die een fraai uitzicht hebben op de Pingo-ruïne. Verder kan er overnacht worden in een safaritent, een watervilla of een trekkershut.

De Watermolen is een echte familiecamping met eigen water, een zandstrand en veel activiteiten voor de jeugd. „Sinds een paar jaar hebben we, naast de bistro, een pizzahut neergezet”, vertelt Ramona. „Dat was het idee van een gast die dit op andere campings had gezien. Dus nu staan we hier zelf deeg te rollen. In het begin was dat even wennen en werden er alleen pizza’s calzone de oven in geschoven maar al snel kregen we de smaak te pakken.”

Met een zomer als het afgelopen jaar hoef je voor het mooie weer niet naar Zuid-Frankrijk. Groningen is zo mooi en er is genoeg te doen in de omgeving, volgens Ramona. „In de korte vakanties zoals Hemelvaart komen de gasten vooral uit de noordelijke provincies maar in de zomer is heel Nederland hier vertegenwoordigd”, zegt André.

„De mensen denken wel eens dat we vanaf oktober tot april vakantie hebben. Maar vaak begint het dan pas”, zegt Ramona. Dan is het tijd voor de grotere klussen en het bedenken en uitvoeren van nieuwe accommodaties. „Zo bouwden we vorig jaar een strohuisje ”, zegt een enthousiaste Ruijtenberg. Over een paar weken gaat het stel samen met hun twee kinderen op ‘zomervakantie’. „Dan wordt het skiën”, besluit Ramona.

Ineke Doornbos