Harrie Koning weet publiek te boeien

ZUIDHORN - De afdeling Zuidhorn van Passage hield op vorige week een nieuwjaarsbijeenkomst. Ruim 40 leden uit diverse dorpen uit de omgeving waren bijeen om elkaar een goed 2019 toe te wensen en om, onder het genot van een drankje en een hapje, te luisteren naar Harrie Koning, tot voor kort gemeentesecretaris van de gemeente Zuidhorn en nu een van de directeuren van de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Hij vertelde op enthousiaste wijze over de werkzaamheden die er de afgelopen jaren waren gedaan om te komen tot een nieuwe gemeente. Ook vertelde hij wat de inwoners van het Westerkwartier kunnen verwachten van de nieuwe gemeente. De nieuwe gemeente Westerkwartier heeft 31 dorpen, ruim 62.000 inwoners en er werken rond de 1000 personeelsleden.

Aan het eind van zijn betoog beantwoorde hij de diverse vragen die de aanwezigen hem stelden en deelde hij pennen en tasjes met het nieuwe logo uit. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst. De volgende ontmoetingsavond van de afdeling is op maandag 28 januari aanstaande, die om 19.45 uur in de Gasthorn in Zuidhorn begint. Cees Stolk, bekend van “Strunen met Stolk” houdt een lezing over Groninger Landschap.