Winterwandeling met sporen op Trimunt

GROOTEGAST - Om van de natuur te genieten hoeft het natuurlijk niet alleen zomer te zijn. Ook in deze tijd van het jaar is er verrassend veel te zien.

Op zondag 20 januari organiseert IVN een wandeling in het gebied Trimunt van Staatsbosbeheer. Een fraai bosgebied met vele soorten bomen en struiken en kleine heideveldjes. Ook zijn onderweg veel sporen van de natuur te vinden. Dat kunnen afdrukken van reeën zijn, maar ook aan de bomen zijn er sporen te zien.

Door de tot nu toe zachte winter is het –voor de goede observeerder- duidelijk zichtbaar, dat de natuur niet stil heeft gezeten. Er wordt al weer van alles wakker. Altijd weer een hoopvol teken. De wandeling wordt gestart op zondag 20 januari, ’s middags om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Kloosterweg in Marum, waar ook de ingang van Trimunt is.

Stevige schoenen of laarzen worden geadviseerd in verband met de drassige ondergrond. Kosten voor jeugdleden en leden van het IVN zijn er niet. Niet-leden betalen 2 euro.