Cello Ensemble in kasteel Nienoord

LEEK - – In de concertreeks ‘Muziek op De Borg’ verzorgt het cello ensemble Celladon op zondag 27 januari een concert van 14.30 – 16.30 uur in kasteel Nienoord Leek.

Zondag 27 januari kunt u in kasteel Nienoord genieten van een bijzonder concert van Celladon. Het ensemble, bestaande uit Anne Vos-van Dijk en Mathilde van Wijnen. verrast u met een grote hoeveelheid variatie in cello-geluid. Beide musici maken gebruik van zowel de barokcello als de moderne cello. Mathilde voegt daar haar specialisaties aan toe. Met al hun (darm)snaren maken de twee cellisten u graag wegwijs in de wijde wereld van de cello. De muziek van Celladon komt het best tot haar recht op kleine, intieme concertlocaties, zoals het geval is in de balzaal van kasteel Nienoord.

Anne Vos-van Dijk heeft de cello reeds als klein meisje in haar hart gesloten. Aan het Groninger conservatorium studeerde zij enkele jaren cello bij Ben de Ligt en in Enschede studeerde zij muziektherapie. Anne speelt als continuo celliste in vele uitvoeringen van oude muziek in het hele land. Bovendien is zij een veelgevraagde celliste bij diverse koren en projecten, en maakt zij graag uitstapjes naar Ierse muziek, film- en popmuziek. Anne werkte een aantal jaren als muziektherapeut en zingt en speelt nu met de jongste kinderen bij Kunst bedrijven in Zuidhorn. Onder het motto ‘kindermuziek en meer’ maakte zij twee kindercd’s en speelt zij interactieve kindervoorstellingen. Als bevlogen cellodocent is zij werkzaam bij NoordAkkoord en bij Ars Musica.

Moderne cello

Mathilde van Wijnen studeerde cello en viola da gamba aan het Conservatorium van Groningen en Den Haag. Naast de viola da gamba en de moderne cello specialiseerde zij zich in muziekinstrumenten uit de baroktijd zoals de basse de violon en de cello piccolo. Mathilde is als free-lance celliste verbonden aan Philharmonie Noord en het Nederlands Begeleidingsorkest en ze speelt daarnaast in diverse barokensembles. Ook geeft ze concerten als soliste, vaak aangevuld met andere musici. Tijdens de Passietijd speelt zij als gamba soliste en celliste in het hele land en met de basse de violon maandelijks in de cantate-diensten van de Nieuwe Kerk Groningen en van Apeldoorn. Zij geeft celloles bij muziekschool NoordAkkoord en is zij sinds 2014 een veelbelovend beeldend kunstenaar.

Nadere informatie is te vinden op www.celladon.nl.