Moeizame zege voor OKO/Bies

OPENDE - Dit weekend stonden de eerste uitwedstrijden van de zaalcompetitie op het programma. OKO/Bies 2 wist uit in Oude Pekela nipt te winnen met 15-16 van WSS 2. Het vlaggenschip van OKO/Bies reisde af naar Dwingeloo om de goede resultaten van vorige week door te zetten tegen Koru 1.

Echter begon de wedstijd moeizaam en kwam de peenderformatie meteen 2-0 achter. Door goals van Liekele Jeltema en Annemarie Mijnheer kwam OKO langzaam dichterbij, maar Koru wist te blijven scoren waardoor de stand na 10 minuten spelen 6-3 op het scorebord aangaf. Een peptalk van trainer Jan Willem Venekamp tijdens een time out wist de spelers weer op scherp te zetten waardoor OKO/BIES de stand van 6-3 om wist te buigen naar een 7-9 voorsprong door goals van onder andere Ruud van Schuppen en Arjen Sijbesma. Vlak voor de rust waren het Alle Harm de Jong en Liekele Jeltema die koel genoeg bleven en de verdiende strafworpen erin wisten te gooien, wat een rust stand van 8-12 opleverde.

Na de rust bleef het een moeizame wedstrijd met weinig goals. Het was Koru die de eerste 2 goals na de rust wisten te maken waardoor de stand 10-12 werd. Toch was het OKO/BIES 1 die aan het langste eind trok en door goals van Liekele Jeltema en Mirjam Olthuis de eindstand op 12-15 bracht.

Volgende week speelt OKO/BIES de kraker thuis in Opende tegen Rodenburg 1 om 14:30. OKO/BIES 2 is vrij en zal 16 december weer in actie komen.