Hollen met je hond in Leek

LEEK - Canicross, ofwel hardlopen met je hond, is een hobby en ook wedstrijdsport die samen met de hond kan worden beoefend. Zoals bij elke hondensport, is het belangrijk dat er hierbij goede technieken gehanteerd worden en dat er passend materiaal wordt gebruikt. Wie kennis wil maken met deze fysieke uiting is er een workshop, die gegeven wordt door topsporter, voormalig wedstrijdzeiler en canicrosser Adriana Overgoor.

De eerste les bestaat uit theorie waarbij ingegaan wordt op looptechnieken van zowel baas als hond en andere zaken die van belang zijn zoals welk materiaal het meest geschikt is, hoe hard mag je hond trekken, hoe ziet een trainingsschema eruit en loopt loopt de hond naast je of je voor. Bij de tweede les ga je samen met je hond aan de slag. Afhankelijk van de leeftijd van je hond en het niveau van baas en zal gekeken worden welke trainingsonderdelen het beste bij jullie als combinatie passen.

Donderdagavond 24 januari van 19.00 – 20.30 uur en zondag 27 januari van 10.00 -11.30 uur worden de workshops gegeven. De kosten hiervoor zijn 35 euro inclusief catering. Aanmelden kan via www.hc-chimie.nl/agenda. Hondencentrum Chimié in Leek is de bestemming voor deze workshop