Nieuw schoolgebouw voor De Marke

RODEN - “Bij een spectaculaire verplaatsingsoperatie, hoort een spectaculaire heropening”, aldus een enthousiaste wethouder Alex Wekema. “Dit gebeurt op woensdag 9 januari om 08.25 uur aan de Ceintuurbaan Zuid, achter Sportcentrum De Hullen.”

Sinds de constatering van scheuren en verroesting van de wapening van de vloer, is er een enorme operatie op gang gekomen om ervoor te zorgen dat de leerlingen van OBS De Marke na de kerstvakantie weer naar school konden. En het is gelukt! Woensdag om 08.30uur starten de lessen op de nieuwe locatie. De kleuterklassen blijven tot de voorjaarsvakantie in het oude schoolgebouw in het gedeelte dat geen schade heeft.

Verhuisdozen

Wethouder Wekema: ”Alleen met vereende krachten konden we deze tijdelijke locatie heel snel realiseren. Daarvoor is een enorme logistieke operatie op gang gekomen. Binnen een dag waren de verhuizer, de installatiebedrijven, de aannemer, de schilders, de schoonmakers en de leveranciers van de tijdelijk units, kortom bijna alle partijen in beeld en waren er afspraken gemaakt. Ook vanuit de school werd er hard gewerkt met het inpakken van verhuisdozen, het nadenken over de indeling, de ouders regelmatig op de hoogte gehouden, contacten gelegd met de onderwijsinspectie en ga zo maar door.

Bedrijven hebben tijdens de kerstperiode doorgewerkt, de nutsbedrijven en de medewerkers van de afdeling Beheer van de gemeente hebben voorrang gegeven aan deze spoedklus. En niet te vergeten ook van de ouders en vanuit de omgeving hebben we heel veel steun gekregen om deze operatie mogelijk te maken. Fascinerend om mee te maken. Ook namens de directie van de school wil ik iedereen daarvoor heel hartelijk bedanken.”