Lustrum Top 2000 Café vol hoogtepunten

KORNHORN - Een bomvol café in ’t Hornhuus in Kornhorn was getuige van de vijfde editie van Top 2000 Café Live. Het publiek kreeg tijdens dit lustrum een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten te zien.

Tijdens de Top 2000 Quiz streden acht koppels om de ‘George Beker’, na drie rondes aan pittige muziekvragen vertrok het duo Miriam Leising en Bas Grondhuis uiteindelijk met deze prijs en de eeuwige roem. Burgemeester Ard van der Tuuk was in het café de zogeheten ‘lijstduwer’, tijdens een van zijn laatste publieke optredens koos hij als groot Beatles-fan voor het nummer ‘Hello Goodbye’. “Dat kan niet anders op zo’n moment voor een scheidend burgemeester”, liet Van der Tuuk weten.

In 2019 is het negentig jaar geleden dat IJje Wijkstra aan de huidige Polmalaan in Kornhorn vier veldwachters doodschoot. De ‘Ballade van IJje Wijkstra’ vertelde het verhaal van IJje Wijkstra in het Westerkwartiers. Op het nummer House of the Rising Sun van The Animals werd een tekst op dit historische gebeuren herschreven.

Emotioneel was de live uitvoering van het nummer Wish You Were Here, waarin een vaste bezoeker van het evenement en oud-winnaar van de Top 2000 Quiz werd herdacht. Het nummer van Pink Floyd eindigde in de verkiezing van het publiek ook op nummer 1 in ‘de Top 10 van Kornhorn’, voor Hotel California van de Eagles en The River van Bruce Springsteen.

De avond werd afgesloten met het Top 2000 Feest, vele hits uit de ‘lijst der lijsten’ maakten daarmee het muzikale feest compleet.