Rotary knapt fietsen op voor crisisopvang

TOLBERT - Voor het tweede jaar op rij heeft Rotaryclub Roden-Leek voor Stichting Zienn in Tolbert een aantal fietsen opgeknapt. Deze fietsen worden geschonken aan de crisisopvang en kunnen door bewoners geleend worden om boodschappen te doen, naar school of werk te gaan of om gewoon een lekker eindje te fietsen.

Dit alles is mogelijk gemaakt door Minne Huizinga van de BicycleStore in Leek. Onder leiding van Minne hebben leden van de Rotary samen met bewoners van de Crisisopvang een aantal fietsen opgeknapt. Remmen en verlichting werden gecontroleerd en gerepareerd, er werden sloten geplaatst, bellen gemonteerd en andere kleine gebreken verholpen.

Rotary is een serviceorganisatie met 1,2 miljoen leden wereldwijd. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship (kameraadschap) met één visie: Service above Self ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang. Rotaryclub Roden-Leek telt ongeveer 40 leden en is een van de 500 Rotaryclubs in Nederland.