Nieuwe expositie KunstKamer Marum Nieuwe Stijl

MARUM - Vanaf 11 januari kunt u weer genieten van een nieuwe expositie in ’t Marheem. Dan exposeren Janneke Holtkamp uit Leeuwarden en Martin van Kampen uit Paterswolde met schilderijen en Hennie Schurink uit Drachten met handgemaakte kunstzinnige boekjes.

Janneke schildert vooral portretten waarin ze haar modellen zo realistisch mogelijk probeert weer te geven. Maar daarnaast is ze ook op zoek naar de essentie, het karakter of de stemming van een persoon. Ze heeft zichzelf ontwikkeld door diverse cursussen of masterclasses te volgen bij diverse kunstenaars.

Martin schildert vanuit diverse invalshoeken. Naast portretten schildert hij ook landschappen of iets abstracts, altijd op zoek naar een bepaalde sfeer. Hij heeft zich ook zelf ontwikkeld door opleidingen bij diverse kunstenaars en aan de Wackers Academie in Amsterdam.

Hennie heeft zichzelf ontwikkeld met het maken van handgemaakte kunstzinnige boekjes. Nadat ze er één had gemaakt werd ze erdoor gegrepen en heeft het haar niet meer losgelaten. Ze maakt gebruik van verschillende technieken en is steeds weer op zoek naar nieuwe uitdagingen.

De expositie duurt tot 1 maart 2019 en is te bezichtigen op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur in ’t Marheem, Schoolstraat 8 in Marum. Toegang is gratis.