Gala in Leek: VEV’67, Grootegast, Niekerk en ONR door

LEEK - De start van het A-toernooi op het 33ste Leekster Voetbalgala leverde donderdagavond geen echte verrassingen op. Fc Grootegast, ONR (beide in poule E), VEV’67 en Niekerk (beide in poule F) plaatsten zich voor de tweede ronde. Deze wordt zaterdag 5 januari in Sportcentrum Leek afgewerkt.

B-finalist FC Zuidlaren en Grijpskerk zitten in de wachtkamer, want zij eindigden in hun groep als derde. Vier van de zes nummers drie gaan namelijk door naar de laatste 16. Vrijdag 28 december (vanaf 18.00 uur) is de voorronde in de groepen G en H. De poules I en J komen zaterdag 29 december (vanaf 18.00 uur) aan bod.

VEV’67 won alle wedstrijden. Dankzij twee goals van Rense Dijk werd het tegen Grijpskerk 2-1. Voor de roodhemden trof Jarno Eeuwema doel. VEV-OKVC werd liefst 11-2. Tegen Niekerk zegevierden de Leeksters met 3-0 en ook tegen Waskemeer incasseerde de tweedeklasser geen tegendoelpunt: 5-0. Met 7 punten eindigde Niekerk keurig als tweede.

De 0-0 tegen Waskemeer werd gevolgd door overwinningen op Grijpskerk (3-2) en OKVC (4-0).

In de andere groep werd Fc Grootegast onbedreigd eerste, al eindigde het openingsduel tegen ONR onbeslist: 1-1. Tegen FC Zuidlaren (3-0), SVMH (2-0) en Haulerwijk (4-2) bleken de Grootegasters sterker. ONR had aan 6 punten genoeg om tweede te worden. De Rodenaren klopten alleen het zwakke Haulerwijk (6-1). Tegen Grootegast, SVMH en Zuidlaren werd het gelijk. In het slotduel tegen Zuidlaren (2-2) kwamen de voetballers uit de gemeente Noordenveld met de schrik vrij, want bij verlies waren ze in hun poule derde geworden.