Winterliederen in kerkje Doezum

DOEZUM - Zanger en radioman Henk Scholte, zangeres Linde Nijland en multi-instrumentalist Bert Ridderbos brengen zondag 13 januari (15.00 uur) een muzikale ode aan de winter in de mooie, oude St. Vitus-Kerk van Doezum. Het concert begint om 15.00 uur.

De akoestiek van de kerk leent zich uitermate voor het sfeervolle programma met Nederlandse - en Groningse liedjes, maar ook vertolken de muzikanten eigen werk en Engelstalig materiaal van ver buiten de grenzen uit een rijke traditie van volksliedjes en het betere singer-songwriter werk. In eerdere jaren waren de drie artiesten al uiterst succesvol op allerlei plekken in de provincie te zien.

Linde Nijland geniet internationale bekendheid. Met haar betoverende zang, gitaarspel en liedjes treedt ze op in binnen- en buitenland en maakte ze in totaal 10 Cd’s, o.a. met het duo Ygdrassil en een eerbetoon aan de Engelse zangeres Sandy Denny. Met het laatste trok ze zelfs de aandacht van de legendarische producer Joe Boyd (o.a. Pink Floyd, Fairport Convention). Het muziektijdschrift ‘Heaven’ noemde haar onlangs de beste folkzangeres van Nederland.

Henk Scholte is met zijn warme, karakteristieke stem bekend en geliefd als zanger en entertainer van de Groninger groep Törf en van zijn populaire programma op Radio Noord "Twij Deuntjes veur Ain Cent". Naast zijn artistieke werk is hij consulent bij het Huis van de Groninger Cultuur. Bovendien is hij dichter en publiceerde hij o.a. de gedichtenbundel "Vervrömd".

Bert Ridderbos weet met zijn arrangementen op gitaar, cittern, accordeon en banjo als geen ander een unieke sfeer neer te zetten. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium en werkte mee aan tal van producties. In 2008 reed hij samen met Linde per landrover naar het Himalaya Koninkrijk Bhutan om daar op te treden ter ere van de kroning van de nieuwe Koning. Ook is hij te horen op Linde's nieuwste CD The Jukebox Project.