Zuidlaren en Zevenhuizen in B-finale Leekster Gala

LEEK - De finale van het B-toernooi op het 33ste Leekster Voetbalgala gaat tussen FC Zuidlaren en Zevenhuizen. De eindstrijd wordt zaterdag 12 januari, tijdens de afsluitende Gala-avond, afgewerkt. Beide formaties kwamen vrijdagavond in Sportcentrum Leek als poulewinnaar uit de bus.

Nadat scheidend burgemeester Berend Hoekstra van de gemeente Leek de toernooiaftrap had verricht, waren de Zuidlaarders in poule A een klasse apart. Ze wonnen al hun duels. De afsluitende Hondsrug-derby tegen Glimmen eindigde afgetekend in 7-2. Verder maakten de Glimmenaren geen fout. In de andere groep ging Zevenhuizen met overwinningen op Zeester (3-1), De Sweach (2-1) en Ezinge (4-2) voortvarend van start. Tegen THOR ging het echter mis: 2-3.

In de slotwedstrijd tegen Fochteloo was de opgave duidelijk: winnen met twee goals verschil en dat gebeurde prompt (3-1). Zodoende viste De Sweach achter

het net, want de club uit Beetsterzwaag haalde evenals Zevenhuizen 12 punten. De openingsdag trok enkele honderden toeschouwers. FC Zuidlaren, Glimmen (poule A), Zevenhuizen en De Sweach (poule B) doen de komende week mee aan het A-toernooi, dat donderdag 27 december begint.

Overige voorrondedata zijn 28 en 29 december. De tweede ronde van het A-toernooi staat gepland voor zaterdag 5 januari. Zaterdag 22 december duelleren de vrouwen vanaf 18.00 uur in vier groepen. De tweede ronde (beste acht) is op 3 januari.

Door Wessel Aslander