Dag lieve juf Alie!

TOLBERT - Na 45 jaar werd deze week afscheid van genomen juf Alie van obs De Beelen. Een hele generatie kinderen is in Tolbert opgegroeid met juf Alie Seiffers als kleuterjuf. Sinds 1998 was de directeur van De Beelen.

Van veel kinderen hebben de ouders ook bij juf Alie in de klas gezeten. Er zijn zelfs kinderen waarvan de grootouders nog bij juf Alie in de klas hebben gezeten. Naast de functie van directeur van obs De Beelen, was ze tot aan het einde van haar carrière ook nog steeds een deel van de week de juf van groep 1. Dat wilde ze graag. Op die manier leerde ze alle kinderen kennen die op de school binnen kwamen. En niet alleen de kinderen maar ook de ouders. Vanuit die persoonlijke betrokkenheid bij de kinderen en hun gezinnen heeft juf Alie steeds op voortreffelijke wijze leiding kunnen geven aan De Beelen.

Juf Alie nam afscheid van al die mensen met ze de laatste jaren had samen gewerkt. Het werd een gezellige avond in de CazemierBoerderij. Een avond zonder toespraken, want daar heeft juf Alie geen behoefte aan. Maar met goochelacts en Groningse liedjes.

Een dag later werd juf Alie in een Rolls Royce van huis gehaald. Alle kinderen stonden haar bij het hek van de school op te wachten. De hele ochtend stond in het teken van het afscheid nemen van alle kinderen met een persoonlijk woord voor elk kind, maar ook met een cadeautje, gebak en limonade en een prachtig optreden van goochelaar Jasper Gray. ’s Avonds, terwijl de kinderen genoten van hun kerstdiner op school, zwaaiden vele ouders hun schooldirecteur uit.