Leuk en spannend

VEENDAM - De toeschouwers kwamen afgelopen woensdagavond naar theater vanBeresteyn te Veendam.

Het programma was tijdens de wekelijkse lessen samengesteld en bevatte naast kerstmuziek ook werken uit de klassieke en de populaire muziek.

Charlotte Uneken van de afdeling modern ballet beet de spits af met een Christmasshow van de Rockettes, gevolgd door muziekleerlingen. Iris Veen speelde Vivaldi op alt- en sopraanblokfluit met Pieter Deddens op de piano. Aansluitend speelde het vioolensemble van zeven gevorderde violisten Vivaldi.

De klassieke balletafdeling van Rianne Wiersema vervolgde met een Spaanse solo, Russische dans en Arabische dans. Jochem Douma nam het stokje, of eigenlijk de stokjes, over op slagwerk. En Esmee Veldhuis en Nienke Schuringa zongen aansluitend Santa Claus is coming to town, All I want for Christmas is you van Mariah Carey en You let me walk alone. Het klarinetensemble speelde aansluitend eigen repertoire. Het duo Sanne Nieborg en Rhea Dijkema, op de piano en viool, bracht het O Come, o come Emmanuel ten gehore. De balletafdeling sloot af met een Weense wals.

Tijdens de repetities ’s middags waren er al verschillende doorloopjes van verschillende groepen uit de verschillende disciplines. De leerlingen komen uit Veendam en omstreken. De presentaties zijn het resultaat van de wekelijkse lessen. Maar dan in een echte voorstelling in een theaterzaal met ouders, grootouders, andere familieleden en andere belangstellenden.

Voor de leerlingen is voor een zaal musiceren geweldig. Er staat mooi licht op, en er zijn mooie rookeffecten. En de zaal is gevuld met publiek. Het is leuk en spannend tegelijk.