CMV Juliana neemt afscheid van dirigent

OLDEHOVE - Op zaterdag 15 december was de Liudgerkerk in Oldehove het decor van een prachtige muzikale avond. Juliana, onder leiding van Aline Werkman en het Christelijk Vocaal Ensemble Stedum, met dirigent Greetje Mars, brachten bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore.

De avond werd in het donker geopend door een kwartet , dat vanaf het balkon Stille Nacht speelde, waarbij drie leerlingen zingend met kaarsen de kerk binnen kwamen. Dit werd gevolgd door Nu zijt wellekome in samenzang. De avond werd vervolgd met een aantal werken door het orkest, opgevolgd door het koor. Aansluitend werden er enkele werken uitgevoerd door koor en orkest samen zoals Christmas Suite, een prachtige combinatie van zang en instrumenten.

Vlak voor de pauze nam voorzitter Rik Smit het woord om de scheidend dirigent Aline toe te spreken. In zijn toespraak haalde hij enkele herinneringen aan over de start van de dirigent bij Juliana. Nog studerend aan het Prins Claus Conservatorium op euphonium en voor directie, begon Aline haar professionele carrière in Oldehove. Het bleek het begin van een zeer succesvolle tijd voor de vereniging. Vele prijzen, waaronder zes keer op rij het federatieconcours van Zuidhorn, zijn in de bijna tien jaar dat Aline leiding gaf aan het orkest gewonnen. Ze ontving uit handen van de voorzitter een mooi bronzen beeld en kreeg een staande ovatie van het aanwezige publiek.

Na de pauze speelden koor en orkest afzonderlijk enkele werken en werd de avond afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Ere zij God. Onder het genot van warme chocolademelk of glühwein was er gelegenheid om na te praten en kon wie dat wilde Aline nog de hand drukken.