Duurzaamheidslening in Zuidhorn voor zonnepanelen weer beschikbaar

ZUIDHORN - Vanaf 4 januari kunnen inwoners weer terecht bij gemeente Zuidhorn voor een aantrekkelijke financiering van zonnepanelen.

Eind november heeft de gemeenteraad van Zuidhorn besloten om het fonds voor zonnepanelen van de duurzaamheidslening met €100.000 aan te vullen met ingang van 1 januari 2016. Het energiezuinig maken van de bestaande woningvoorraad is een belangrijke doelstelling van de gemeente Zuidhorn. Op steeds meer daken liggen zonnepanelen. Ook in gemeente Zuidhorn zijn zonnepanelen populair. Het fonds van €50.000 dat de gemeenteraad hiervoor had ingesteld was al binnen twee maanden leeg.

Blijvend

Het college van B&W wil zonne-energie een blijvende stimulans geven. Wethouder Henk Bakker: “Veel mensen stappen eerst over op zonnepanelen. Daarna gaan ze kijken hoe zij hun woning nog energiezuiniger kunnen maken”. Door de gemeentelijke duurzaamheidslening te voorzien van een aantrekkelijk rentevoordeel wil de gemeente inwoners financieel ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Naast zonnepanelen zijn er nog veertien andere duurzame maatregelen waarvoor de lening aangevraagd kan worden met een maximum van 15.000 euro. Kijk voor meer informatie op www.zuidhorn.nl/duurzaamheidslening