Dames 1 DOVO/Hujades verliest in Beilen

DOEZUM - De eerste helft van het volleybalseizoen is afgesloten en het nieuwe sportieve jaar is weer gestart. Alleen had het eerste damesteam van DOVO/Hujades deze start liever iets anders meegemaakt.

Als gevolg van de feestdagen en blessureleed hebben de dames de afgelopen twee weken nauwelijks een bal aangeraakt en dat wordt dan bestempeld met het eerste verlies in het jaar 2016 met als tegenstander Smash Beilen. Spelverdeelster Sanne Wilpstra was verhinderd en dus was het aan diagonaal Josien Postma om haar oude functie weer op te lappen. De basis bestond uit: Josien Postma, Jarina Froentjes, Johanna Buma, Geralde Pijpker, Monique Bosklopper en Nadine Zuidema.

Druk

Tegenstander Smash mocht de wedstrijd openen en zette ook direct druk op de ketel met een goede serve. De Doezumers hadden moeite om deze serve onder controle te krijgen waardoor een opbouw van de aanval op de diverse posities erg moeilijk werd. Smash stond al op een ruime voorsprong voordat het spel bij de roodzwarten vorm begon te krijgen en daarmee te werken naar het vervolg van de wedstrijd daar verlies van deze set onvermijdelijk was (14-25). De tweede set verliep in de beginfase dan ook veel beter. De opslag en pass werden beter verzorgd waardoor variatie in aanval kon worden gecreëerd. In de eindfase van deze set lieten de Westerkwartierders het echter verdedigend liggen en werd ook deze tweede set verloren (19-25). Een aantal wijzigingen in de opstelling aan het begin van de derde set leek erop dat de Doezumers vat kregen op het spel maar het liep hier ook in de eindfase met name op de verdediging spaak en was ook verlies van de derde set een feit (21-25). Ook de vierde set bracht niet het ene wedstrijdpuntje waar nog voor werd gestreden (18-25). DOVO/Hujades verliest met 4-0 en keerde puntloos huiswaarts. Eerstvolgende wedstrijd van dames 1 is zaterdag 23 januari om 19.00 uur in Slochteren tegen VIOS/Kolham.