'Een verrassing dat HFC'15 het Voetbalgala won? Ik heb zelf een andere mening'

HOOGKERK - HFC'15 werd afgelopen zaterdag winnaar van de dertigste editie van het Leekster Voetbalgala. Waar Marum, VEV’67 en Fc Grootegast zich zoals verwacht eenvoudig plaatsten voor de finaleronde, ging de hoofdprijs echter richting Hoogkerk. Volgens HFC’15 senioren-coördinator Gert Wobbes niet eens zo’n hele grote verrassing.

door Jeroen Kunst ,,Ik hoor en lees in diverse media dat het een hele grote verassing was dat wij het toernooi hebben gewonnen, maar ik heb daar zelf een hele andere mening over. Wij rekenden onszelf ook zeker niet tot favoriet voor de toernooizege, maar ik vind wel dat wij het toernooi verdiend hebben gewonnen op basis van het vertoonde spel. Waar ploegen als Marum, Fc Grootegast en VEV’67 zich serieus hadden voorbereid in de week voorafgaand op de finaleronde, lag er voor ons geen enkele druk op. Wellicht heeft dat uiteindelijk ook wel een hele belangrijke rol gespeeld.’’

Andere wending

In de finaleronde bleven VEV’67 en HFC’15 na de reguliere speeltijd van 25 minuten steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. In deze reeks kwam HFC’15 iets beter uit de verf dan de Leeksters. Dat gold ook voor de wijze waarop de winnaar de finale bereikte vervolgt Wobbes. ,,Wij begonnen met een loodzware kwartfinale tegen Fc Grootegast die we met 3-2 wonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd zei ik wel gekscherend tegen de jongens. Als we na afloop snel naar huis gaan ben ik wellicht nog op tijd voor ‘Wie is de Mol?’, maar het kreeg een hele andere wending. Helemaal toen we ons na een iets minder moeizame halve finaleronde tegen DIO Oosterwolde met 3-0 plaatsten voor de finale.

Geen ontzag

  We hebben het als jonge vereniging gewoon uitstekend gedaan met z’n allen door zonder ontzag voor de grote tegenstanders te spelen. Dat wierp zijn vruchten af, want als je kijkt hoeveel ballen wij bijvoorbeeld onderschepten rond middellijn, dan kun je niet zeggen dat wij ons ingroeven, maar gedurfd vooruit speelden. Als vereniging zijn we buitengewoon trots op deze prestatie en we zullen er alles aan doen om de titel volgend jaar te prolongeren. Zover is het nu nog niet, want we gaan hier de komende tijd toch eerst wel even flink van nagenieten.’’

Individuele prijzen

TLC besliste de B-finale door Haulerwijk (zondag) met 3-1 te verslaan. Voor het eerst dit jaar was er ook een damestoernooi waarin de dames van Nieuw Roden zegevierden dankzij een 3-0 overwinning op JV Oostenburg. De individuele prijzen werden als volgt verdeeld. Beste speler A-toernooi: Jacob Tjoelker (VEV’67). Topscorer A-toernooi: Sjors Otter (DIO Oosterwolde), 14 goals. Beste keeper A- toernooi: Stefan Meerveld (HFC’15).