OKO/BIES dendert door

OPENDE - Zondag trad zowel het eerste als het tweede team aan tegen Korwi uit Winschoten. Het vlaggenschip uit Opende had een moeizame start en de eerste doelpunten vielen ook pas na tien minuten.

Het was OKO/BIES dat het eerste doelpunt maakte, maar tegenstander Korwi gaf snel een antwoord, 1-1. Tot 3-2 wisten de tegenstanders bij te blijven maar daarna was het OKO dat aan het woord was, scores van onder andere Annemarie Mijnheer en Arjen Sijbesma brachten de stand naar 9-2. De tegenstander wist haar doelpuntaantal nog naar 5 te brengen, maar afstandschoten van Erwin Bethlehem en Marieke Mozes zorgden ervoor dat OKO met ruime afstand de rust inging, 11-5.

Makkelijker

In de tweede helft werd de korf door de Peender formatie wat makkelijker gevonden, Jessica Klunder opende de score voor OKO en deze kon vervolgens worden doorgetrokken tot 15-8. Niet alleen bleven de doelpunten vallen maar ook sterk verdedigend werk zorgden ervoor dat de voorsprong werd vergroot naar 19-10. Liekele Jeltema mocht nog een strafworp verzilveren en ook invallers Gert-Jan Olthuis en Ruud van Schuppen pakten hun doelpunten mee, de eindstand werd gezet op 23-12. Zaterdag 30 januari speelt OKO/BIES 1 uit tegen Frigro 1 in de Houtmoune te Buitenpost om 20.50 uur. Voor OKO/BIES scoorden: Jessica Klunder 4, Annemarie Mijnheer 3, Marieke Mozes 3, Liekele Jeltema 3, Arjen Sijbesma 3, Erwin Bethlehem 2, Gert-Jan Olthuis 2, Ruud van Schuppen 2. Het tweede team wist strijdend te winnen met 15-10, tevens wist het derde team ook zonder al teveel moeite te winnen van Spes 1 met 28-11.