Legitimatieplicht bij raadsvergadering over azc in Grootegast

GROOTEGAST - Bezoekers van de raadsvergadering van dinsdag 26 januari over de mogelijke komst van een azc in Grootegast moeten zich bij de deur van het gemeentehuis legitimeren.

Dit geldt ook voor de mensen die de raadsvergadering in Herberg ‘In de Groote Gast’ gaan volgen. De deuren van het gemeentehuis en de Herberg gaan om 18.30 uur open, de raadsvergadering begint om 19:00 uur. Vanwege de beperkte capaciteit worden in het gemeentehuis alleen genodigden toegelaten. Dit zijn ondernemers van het bedrijventerrein in Grootegast, direct omwonenden, insprekers en bestuursleden van politieke partijen, dorpsbelangen Grootegast en de Handelsvereniging.

Livestream

Alle overige geïnteresseerden kunnen - zoals eerder gemeld - terecht in de Herberg waar de raadsvergadering op een scherm wordt uitgezonden. Daarnaast is de vergadering in beeld en geluid te volgen via een livestream op internet. De link naar deze livestream zal voor aanvang van de raadsvergadering worden gepubliceerd op de gemeentelijke website. Ook is de vergadering live te volgen via Radio Westerkwartier. Vijftien personen hebben zich aangemeld als inspreker. Zij krijgen allemaal drie minuten spreektijd. De vestiging van het azc aan de Legolaan in Grootegast is het enige onderwerp waarover de gemeenteraad dinsdagavond spreekt. Alle overige agendapunten worden tijdens de volgende raadsvergadering op 16 februari behandeld.