Transportbedrijf Broersma Stroobos in boek

STROOBOS/NIEBERT - In restaurant 'In de Klaver' te Niebert was onlangs de presentatie/uitreiking van het boek over de geschiedenis van Internationaal Transportbedrijf D. Broersma & Zn BV te Stroobos en Bodegraven.

Het boek is samengesteld door Joris Smits uit Marum. Dat Broersma nog leeft bij de oud-personeelsleden bleek wel uit de grote opkomst en de vele boeken die waren gereserveerd. Het boek geeft een goed beeld hoe het bedrijf zich door de jaren heeft ontwikkeld in Stroobos, verteld door middel van vele zwart/wit- en kleurenfoto’s. Het eerste boek werd uitgereikt door Joris Smits (links) aan Oene Boonstra, oud-medewerker van Broersma (rechts).

Oldtimer

Boonstra gaf de voorzet tot het schrijven van dit boek. Maar voordat dit plaatsvond werd Oene Boonstra van huis gehaald door Joop Zuidema, ook oud-medewerker van Broersma, met zijn oldtimer vrachtwagen. Dit was voor Boonstra een grote verrassing en kort daarna volgde de tweede verrassing: het eerste Broersma-boek. Toen alle boeken waren uitgereikt werd er nog heel wat uurtjes nagepraat en natuurlijk gelezen. Deze bijeenkomst, in feite een kleine reünie, werd mede georganiseerd door de nog steeds actieve reünie-commissie van Broersma. Voor meer info over het boek: Joris Smits, e-mail jorissmits@hotmail.com Op de foto's v.l.n.r. Peter Geertsma, Joris Smits, Oene Boonstra en Weijert Cruiming en Joop Zuidema met z'n oldtimer vrachtwagen.