Bibliotheken Westerkwartier houden voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

REGIO - In het Westerkwartier vinden woensdag 10 februari de regionale voorrondes plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd 2016. Tijdens deze voorrondes lezen de beste 23 kandidaten van de basisscholen uit het Westerkwartier voor uit een boek wat ze zelf hebben gekozen. De voorronde van de gemeentes Leek en Marum vindt plaats in Jongerencentrum Punt 1 in Leek. De beste voorlezers uit Grootegast en Zuidhorn strijden in Cultureel Centrum Zuidhorn om een plaats in de halve finale.

De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen is een leesbevorderingsactiviteit voor leerlingen van groep zeven en acht van de basisschool waar in de loop der jaren steeds meer scholen aan mee doen. Dit jaar doen er weer over de 150 scholen aan mee. Dat bewijst dat veel leerkrachten het stimuleren van lezen belangrijk vinden en dat kinderen het erg leuk vinden om mee te doen.

Finales

De winnaars van de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen strijden tijdens twee halve finales om de acht plekken in de provinciale finale. De winnaars van de voorrondes in het Westerkwartier gaan naar de halve finale op woensdagmiddag 16 maart in Cultureel Centrum Zuidhorn. De provinciale finale is op woensdagmiddag 13 april in Cultuurcentrum van Beresteyn Veendam. De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd is op woensdag 25 mei in Utrecht.