OKO/BIES weer een stapje dichterbij het kampioenschap

OPENDE - Laat op de zaterdagavond ging OKO/BIES op bezoek bij Frigro in Buitenpost, uit een eerdere ontmoeting bleek dat Frigro niet de makkelijkste was en moest de ploeg uit Opende op scherp staan.

Het tweede en derde team mochten op zondag aantreden tegen VZK/Donkerbroek. OKO/BIES 3 won met 7-19 en goed voorbeeld deed volgen want het tweede team pakte ook de punten en won met 13-21. Zaterdag werd door OKO/BIES 1 de score geopend, in de eerste paar minuten werd de bal op de stip gelegd en middels een afstandsschot van Arjen Sijbesma werd de stand al snel op 0-2 gezet. Aanvallend gelijk op scherp maar verdedigend liet de ploeg uit Opende nog een paar steekjes vallen en kon tegenstander Frigro terugkomen naar 2-3. Het was een afstandschot van Ylfva Broomfield dat het doelpuntfestijn liet ontketenen, na ongeveer een kwartier spelen stond de voorsprong op 3-7. Doelpunten van Marieke Mozes, Erwin Bethlehem en Liekele Jeltema zorgden ervoor dat de ploeg nog verder uitliep en de rust ruimschoots inging met 5-12.

Strafworpen

Frigro had de tweede helft nog maar weinig in te brengen nadat de Peender formatie het spel volledig op slot zette. Met doelpunten van onder meer invalster Angelique Dermois werd de voorsprong vergroot naar 5-18. Frigro snoepte nog een paar doelpunten mee maar konden niet op tegen grootmacht OKO/BIES, invallers Wiljan Snip en Jeroen van Wijk lieten ook hun waarde blijken en zetten de stand op 8-20. De wedstrijd was al gespeeld maar OKO gooide er nog een schepje bovenop, waarbij de ploeg de laatste twee doelpunten met strafworpen van Jessica Klunder en Annemarie Mijnheer mocht verzilveren. De eindstand werd gezet op 8-27 en zorgt ervoor dat OKO/BIES 1 weer een stapje dichter bij het kampioenschap is gekomen. Zondag 7 februari staat voor OKO/BIES de klapper van het seizoen op het programma. De ploeg treedt dan aan tegen mede kanshebber op het kampioenschap EKC Nääs. De wedstrijd wordt om 14.10 uur gespeeld in De Veste. Voor OKO/BIES scoorden: Jessica Klunder 6, Marieke Mozes 5, Liekele Jeltema 5, Erwin Bethlehem 3, Wiljan Snip 2, Jeroen van Wijk 2, Arjen Sijbesma, Ylfva Broomfield, Angelique Dermois en Annemarie Mijnheer.