Hans de Graaf geeft startsein voor leesproject Scoor een Boek!

MARUM - Wethouder Hans de Graaf verricht op maandagmiddag 8 februari om 09.00 uur de aftrap voor het leesproject Scoor een Boek! in het Westerkwartier. Dit gebeurt op OBS de Springplank in Marum.

In het Westerkwartier doen liefst 41 groepen 5 en 6 - samen zijn dat 1010 leerlingen - mee aan Scoor een Boek!, een uniek leesproject dat leesplezier combineert met sport. De Groningse Bibliotheken werken hierbij samen met Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Dit jaar is verdediger Etiënne Reijnen verbonden aan het project. In een aantal youtube filmpjes vertelt hij over het project en maakt de leerlingen enthousiast om zelf te gaan scoren.

Boeken lezen

Zo worden de leerlingen uit groep 5 en 6 uitgedaagd om in tien weken zoveel mogelijk boeken te lezen. In iedere klas hangt een poster waarop voor elk gelezen boek een sticker wordt geplakt. Zo kan de klas zien hoeveel boeken er worden gelezen in tien weken. Het project wordt afgesloten met een sportief feest waarbij de leerlingen ook mogen scoren op het veld.