Korfballers OKO/BIES grijpen kampioenschap

HAREN - Het eerste team van korfbalvereniging OKO/BIES is zondag kampioen geworden in de vierde klasse A. In een zinderende wedstrijd trok de thuisploeg met 17-16 aan het langste eind tegenover EKC Nääs uit Enschede.

Vooraf werd het duel bestempeld als de klapper van het seizoen en dat werd het ook. In een sfeervol uitverkocht MFC de Veste werden de vele aanwezige toeschouwers op hun wenken bediend, vertelt OKO/Bies-voorzitter Onno Redeman. "Het was echt een nek aan nek race, waarin de verschillen bijzonder klein waren. In de eerste helft hadden wij het duel redelijk onder controle, maar in de tweede helft legden de gasten nogal wat fysieke strijd aan de dag en dat bracht ons toch wel enigszins uit balans." "We moesten in deze fase een achterstand ongedaan maken en dat lukte uiteindelijk ook, al bleven de verschillen minimaal. Over de hele wedstrijd bekeken denk ik wel dat wij terecht hebben gewonnen en daarmee het verdiende kampioenschap in de wacht hebben gesleept, met nog twee duels tegenover laaggeplaatste teams voor de boeg."

Doelstelling

OKO/Bies promoveert met een ongeslagen status richting de derde klasse. Het niveau waarop het eerste team zeker thuishoort besluit Redeman. Niettemin kijkt de voorzitter maar wat graag verder. "We hebben met de vereniging al een flink aantal jaren de wind in de zeilen, vandaar dat we onze ambities dan ook keer op keer moeten bijstellen." "We spelen volgend seizoen weliswaar derde klasse, maar het is de bedoeling om over een paar jaar actief te zijn in de eerste klasse. Als ik kijk naar wat er vanuit de jeugd aan zit te komen ben ik vol vertrouwen dat we in deze doelstelling zullen slagen." Jeroen Kunst