Dames 1 DOVO/Hujades puntloos in Klazienaveen

HAREN - Klazienaveen, Tissues, diclofenac, iboprufin, aspirine. Niet de allerbeste ingrediënten om vrijdag met een goed gevoel af te reizen naar Klazienaveen voor de geplande wedstrijd tegen Tjoba. De selectie van het eerste damesteam van DOVO/Hujades wordt momenteel weer geplaagd met de griep en blessures.

Maar de competitie gaat door en dus is er weinig andere keuze dan roeien met de riemen die er zijn. Tegenstander Tjoba staat evenals de Doezumers in de degradatiezone van de derde divisie. De basisselectie bij aanvang van de wedstrijd bestond uit: Sanne Wilpstra, Jarina Froentjes, Nadine Zuidema, Geralde Pijpker, Monique Bosklopper en Danja Holtrop. In de eerste set waren beide teams aan elkaar gewaagd en liep het dan ook gelijk op. Alleen bij de roodzwarten wisselden de momenten van goed spel zich af met minder goede momenten en in het laatste geval duurden deze ook ietwat te lang waardoor tegenstander Tjoba er in de eindfase van deze set met winst vandoor ging (17-25). Ook in de tweede set waren het voornamelijk onnodige fouten die een stempel drukte op het spel van de Doezumers. Ook deze set ging teleurstellend verloren (16-25). Aanvang van de derde set was het een liesblessure die Nadine Zuidema verhinderde om verder te spelen en werd vervangen door Johanna Buma om zo weer wat verse spanning te krijgen binnen de lijnen van DOVO/Hujades. Er werd hard gewerkt in iedere rally maar het spel was niet dusdanig onder controle dat er ook maar een enkele vorm van dreiging gevormd kon worden aan het net. Toch was daar even de hoop dat er in deze wedstrijd herstel zou komen door een sterke opslagbeurt van de gasten waardoor het 23-23 kwam te staan. Maar de Doezumers wisten ook deze set niet te verzilveren (23-25).

Snel verlies

Josien Postma nam het stokje over van de geblesseerde Sanne Wilpstra en zo begon de vierde set. Een set die binnen enkele minuten al halverwege was dankzij 1 opslagbeurt van Tjoba en de Doezumers nog geen enkele punt hadden bemachtigd. Er werd nog geprobeerd om de draad op te pakken maar het lukte maar niet om ook maar enig vorm in eigen spel te krijgen. Een snelle vierde set (11-25) en een snelle 0-4 verlies voor zo’n lange reis. Hopelijk voor de Westerkwartierders gaan de blessures nog eens weg en kunnen de Doezumers zich vrijuit voorbereiden op een nieuw seizoen met uitdagingen. Eerstvolgende wedstrijd van dames 1 is op zaterdag 20 februari om 17:00 uur in Doezum.