OKO/BIES sleept kampioenschap gemakkelijk binnen

OPENDE - Voor het eerste team van OKO/BIES stond zondag KIA 1 op het programma, met winst zou de ploeg uit Opende zich kunnen verzekeren van het kampioenschap in de vierde klasse.

Zondag was de dag dat OKO/BIES haar waarde liet blijken en kwam tegen KIA sterk uit de startblokken. Het was Ylfva Broomfield die middels een kleine kans de score opende voor de Peender formatie. Doelpunten vielen makkelijk want binnen 10 minuten was er al een 0-6 voorsprong. KIA snoepte een doelpuntje mee, maar een antwoord kwam snel en Marieke Mozes en Erwin Bethlehem brachten de stand naar 1-8. Vol overtuiging ging het vlaggenschip van OKO door en wist de marge op de tegenstander alleen maar te vergroten met onder andere doelpunten van Annemarie Mijnheer en Jessica Klunder: 3-11.

Moeite

In de laatste fase van de eerste helft wist de ploeg uit Opende nog viermaal te scoren en ging met een 5-15 stand de kleedkamers in. De tweede helft was de situatie niet heel anders, OKO was in de beginfase vrijwel alleen aan het woord waarbij Liekele Jeltema driemaal het gat van de korf wist te vinden en de stand op 6-22 wist te zetten. De tegenstander had moeite om de ploeg veel weerstand te geven maar pakte ondanks de verhoudingen toch nog een paar doelpunten mee. Het was Henk Kramer dat de stand naar 8-24 bracht en middels dit fluitsignaal werd een geheel juniorenvak in de ploeg gebracht. In dit vak was Angelique Dermois de eerste die middels een doorloopbal een doelpuntje meepakte. Na de vakwissel was het Arjen Sijbesma die tweemaal op rij wist te scoren en daarmee de stand op 9-29 zetten. Met nog twee minuten op de klok was het Ruud van Schuppen die het laatste doelpunt voor OKO maakte door een strafworp te verzilveren. De eindstand werd 11-30 en daarmee wist OKO/BIES in haar een na laatste wedstrijd het kampioenschap in de wacht te slepen. Zaterdag 12 maart speelt OKO haar laatste competitiewedstrijd tegen SIM 1 om 20.20 uur in de Blauw-Wit hal te Heerenveen. Voor OKO/BIES scoorden: Jessica Klunder 6, Liekele Jeltema 5, Erwin Bethlehem 4, Arjen Sijbesma 4, Annemarie Mijnheer 3, Ylfva Broomfield 2, Marieke Mozes 2, Henk Kramer 2, Angelique Dermois en Ruud van Schuppen.