Eervolle vermelding in grillworsttest voor Gildeslager Boersema

GRIJPSKERK - Gildeslager Boersema uit Grijpskerk heeft een eervolle vermelding ontvangen in de Grote Grillworsttest 2016. Vorige week kreeg slager Boersema zijn oorkonde uitgereikt door chefkok Pierre Wind in de Glazen Ruimte in Maarssen.

“Een hele mooie grillworst met een echte vleessmaak!”, zei de jury over de grillworst van slagerij Boersema. Bovendien is deze grillworst gemaakt met 20 % minder zout, zonder smaakversterkes en zonder gluten. “Voor de tweede keer weten we een plek te behalen in de finale en daar zijn we trots op. Een bevestiging dat onze grillworst de lekkerste is uit de regio.”, zei Gildeslager Henk Boersema. Keurslagerij Frank van Gils uit Oosterhout wint de Grote Grillworsttest. Op de tweede plaats staat Keurslager De Adelaar uit Apeldoorn. Slagerij Strijbos uit Goirle behaalde de derde plaats. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Maar liefst 140 slagers, een record, zonden hun producten in voor de keuring.

Record

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, slager Peter Tap (winnaar 2015), Ron Kinkelaar (namens SVO) onder leiding van Paul van Trigt. Een record aantal inzending vereiste extra mankracht waardoor op het laatst Simon Muilwijk is ingeschakeld. Tijdens de voorronde op 21 januari zijn er tien finalisten geselecteerd. Op 4 februari boog de jury zich over deze tien inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd in de finalekeuring. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is immers een actuele verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysterieshopping was ook onderdeel van de finalekeuring, deze consumentenaankopen werden op bovengenoemde aspecten gekeurd en vergeleken met de wedstrijdinzending. ‘Kwaliteit is als het altijd hetzelfde is’ zegt chefkok Pierre Wind. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde een goede graadmeter. De jury was lovend: ”Bij de finalekeuring is er extra kritisch bekeken, het ging om de kleinste details. Een goede grillworst bepaalt de reputatie van de slager en verleidt je al vanuit de toonbank. De geur komt je al tegemoet! Een combinatie van een mooie vleessmaak, een eerlijke worststructuur, uitgebalanceerde kruiden en smaken maken een grillworst een product om voor om te rijden! “