Ontwerpwedstrijd van Noorderbreedte voor studenten

REGIO - Ter ere van het veertigjarig bestaan van Noorderbreedte organiseert het tijdschrift een ontwerpwedstrijd.De redactie nodigt alle creatieve studenten in Noord-Nederland uit om een omslag (voor- én achterkant) voor de jaargang 2017 te ontwerpen.

Thema van de wedstrijd is 'noorderlingen'. Wie ben jij, wie zijn wij, wat houdt ons bezig? Hoe verhouden we ons tot elkaar, tot de ander, tot onze omgeving? Deelnemers zijn vrij om het thema naar eigen inzicht in te vullen. Noorderbreedte houdt al veertig jaar scherp in de gaten hoe we in Noord-Nederland omgaan met onze leefomgeving. Belangrijke thema’s zijn: landschap, architectuur, ruimtelijke ordening, cultuurhistorie, natuur, duurzaamheid en leefbaarheid.

Podium

Het tijdschrift heeft een lange staat van dienst als het gaat om grafische vormgeving. Gerenommeerde ontwerpers als Wim Crouwel, Max Kisman en Irma Boom verzorgden eerder de vormgeving van Noorderbreedte. Met het uitnodigen van studenten om de omslag te ontwerpen, wil Noorderbreedte nieuw talent een podium bieden. Studenten van mbo-, hbo- of wo-instellingen in Groningen, Friesland of Drenthe zijn van harte uitgenodigd mee te doen. Inzenden kan tot 1 september 2016. De wedstrijdvoorwaarden staan op www.noorderbreedte.nl Een deskundige jury, bestaande uit Nelleke Soejoko van BW H Ontwerpers, huidig vormgever van Noorderbreedte, Jelle F. Post, grafisch ontwerper, vormgever Noorderbreedte 2008-2013 en Annelies van der Goot, hoofdredacteur Noorderbreedte, zal de vijf winnaars selecteren. Ter inspiratie is in GRID Grafisch Museum in Groningen tot en met zondag 3 april de tentoonstelling Gecovered: 40 jaar Noorderbreedte te zien. Een overzicht van alle Noorderbreedtecovers.