Dames 1 Voklubol neemt revanche op Donitas

OLDEHOVE - Voklubol Dames 1 speelde zaterdag thuis tegen de nummer 2, Donitas. De uitwedstrijd was een drama. De dames werden met gemak weggespeeld wat resulteerde in een gemakkelijke overwinning voor de studenten.

Zaterdag moest dit toch anders. De dames zijn goed op dreef in 2016 en hebben al zes wedstrijden op rij gewonnen. Nu moest het toch ook mogelijk zijn om een paar puntjes te pakken van de nummer 2. De studenten gingen met veel enthousiasme het veld in. De dames waren niet onder de indruk en deden gewoon wat ze moesten doen. Ze speelden hun eigen spel, serveerden goed en wisten aanvallend te scoren. Dit had Donitas niet verwacht en ze hadden moeite om in hun spel te komen. Voklubol nam de leiding en wist de eerste set eenvoudig te winnen met 25­18. Aan het einde van de set wisten de studenten een serie punten achter elkaar te maken en met dit gevoel gingen zij ook de tweede set in. Voklubol kwam onder druk te staan en liet Donitas haar gang gaan. Tijdens de time out kregen de dames de opdracht hun eigen spel weer te gaan spelen. De pass moest verzorgd worden, zodat ze aanvallend weer mogelijkheden kregen. De dames wisten de serve terug te pakken en kropen dichter naar Donitas. Tot aan het einde van de set bleef het spannend. Bij een achterstand van 22­-23 werd de tweede time out aangevraagd. Wederom wisten de dames de serve terug te pakken en mede door een mooi geplaatste tweede bal werd de set toch met 25-­23 gewonnen. De stadjers wilden voor de winst blijven gaan, maar ging toch onder druk de derde set in. De dames hadden eigenlijk niets meer te verliezen en konden vrij uit blijven spelen. De druk was te groot voor Donitas en de set werd hierdoor eenvoudig gewonnen met 25-­15. Helemaal overdonderd en blij omdat de wedstrijd al gewonnen was gingen de dames in de vierde set minder overtuigend van start. Donitas leek dit laatste puntje toch ook graag te willen hebben en bleven enthousiast, wat een achterstand opleverde voor Voklubol.

Rotatie

Na twee time outs waren de dames er weer bij. Er werd geknokt voor elke punt. Alles werd verdedigd en aanvallend waren de dames weer de sterkste. Met een achterstand van 14­-21 moest het nu wel gebeuren. Een goede serve, zonder druk, was genoeg. De rotatie waarin de dames stonden was het beste voor het team. Met drie aanvallers bij het net en een goede verdediging achter in het veld, had Donitas erg veel moeite om te scoren. Ze kregen geen kans om hun midden aan te spelen en de buitenaanvaller begon fouten te maken. De dames van Voklubol begonnen nog harder te werken en het publiek werd nog enthousiaster en zo moesten de studenten zonder punten en behoorlijk onder de indruk van Voklubol weer terug naar de stad. De laatste set werd met 25-­23 gewonnen. Een welverdiende winst en direct ook een hele goede revanche op de studenten. In twee weken tijd pakten de dames vijf wedstrijden en wisten ze van de negende naar de derde plaats te klimmen.

Heren

Heren 1 speelde ook tegen Donitas en wist de wedstrijd eenvoudig met 4-­0 te winnen, waardoor zij op de tweede plaats blijven staan. Dames 3 speelde tegen de studenten van Kroton. Ook deze studenten gingen zonder punten weer naar huis. Een terechte 4­0 overwinning voor de dames. Het tweede herenteam van Voklubol, een nieuw samengesteld team, doet het ook goed. Afgelopen donderdag werd er van Kroton gewonnen met 3­-1. Mix C1 heeft dit seizoen nog geen set laten liggen. Zaterdag werd er in Zuidhorn gespeeld tegen De Meeuwen. Set 1 en 2 werden eenvoudig gewonnen. In de derde set werden er te veel fouten gemaakt en moest het team een achterstand van 22-­14 even verwerken. Voor elk punt werd geknokt en zo werd de derde set uiteindelijk nog met 24­-26 gewonnen. Mix C2 behaalde een 2-­1 overwinning op Trias. Meisjes A moest helaas de winst nipt aan Oranje Nassau gegeven. De wedstrijd ging verloren met 1-­2.