Voorjaarsvakantie met meidenvoetbal in Zuidhorn

ZUIDHORN - VV Zuidhorn houdt woensdag 2 maart voor het eerst in de clubhistorie een voetbaltoernooi alleen voor meiden: het Girl Power Zaalvoetbaltoernooi.

Om de lange winterstop te overbruggen worden er elk seizoen in diverse plaatsen toernooien georganiseerd, maar meestal zijn deze ‘gemengd’. De roep om een echt meidentoernooi werd steeds groter. Op het veld worden meidentoernooien de laatste jaren steeds vaker gehouden, maar voor de winterstop was er in de buurt niet echt een alternatief. Meiden en vrouwenvoetbal is momenteel een van de snelst groeiende teamsporten in Nederland, en ook bij vv Zuidhorn is de meidenafdeling explosief gegroeid. Met zes meidenteams en een damesteam heeft de vereniging een van de grootste damesafdelingen in de provincie Groningen. Eind vorig jaar hebben initiatiefnemers Simon Martini, Anita Bijlholt en Hans Tuk een start gemaakt met de organisatie van het Girl Power Zaalvoetbaltoernooi. Zij worden ondersteund door de goed opgezette meidenafdeling van vv Zuidhorn. Op de toernooidag zelf nemen studenten van de afdeling Sport&Bewegen van het Alfa College bovendien de wedstrijdleiding en de arbitrage grotendeels voor hun rekening.

Drie competities

Met teams bestaande uit vier veldspelers en een keeper worden deze dag drie competities gespeeld. Om 8.45 uur trappen de meiden uit de ME-categorie af en vervolgens zijn rond 11.00 uur de MD-meiden aan de beurt. Tot slot mogen de meiden uit de MC- en MB-groep strijden om de prestigieuze Girl Powerrr titel. Uiteraard zijn de vv Zuidhorn meiden goed vertegenwoordigd met in elke poule twee teams, en verder doen meiden mee van onder andere vv Opende, VV Niekerk, FC Grootegast, RZ Baflo, VV Aduard 2000 en VV Zevenhuizen. "Deze dag zal een echte meidendag worden met een toernooi om nooit te vergeten", aldus de initiatiefnemers. De ‘no boys allowed’ regel hoeft trouwens niet letterlijk genomen te worden, want de meiden willen juist aan iedereen graag laten zien dat ze echt mooi en sprankelend voetbal kunnen spelen.