Dames 1 DOVO/Hujades laat koploper zweten

DOEZUM - DOVO/Hujades Dames 1 ontving koploper DIO/Bedum. De wedstrijden in deze ontmoetingen zijn al een aantal jaren de moeite waard om een plekje voor te zoeken op de tribune.

Echter de positie in de ranglijst dit seizoen doet ietwat anders verwachten, zo dacht ook de coach van DIO/Bedum. Toeschouwers dachten hier terecht al anders over daar de tribune langzaam vol begon te lopen. Coach Armant Reitsema begon de wedstrijd met de volgende basisopstelling: Sanne Wilpstra, Jarina Froentjes, Johanna Buma, Geralde Pijpker, Monique Bosklopper en Danja Holtrop. DIO/Bedum toonde in de eerste set waarom zij de ranglijst aanvoert in de derde divisie, echter de Doezumers werkten aan hun opdracht die langzaam vorm begon te krijgen. De eerste set moest helaas als verloren worden beschouwd (14-25). Zo de diesel was warm en het was tijd voor een mooie wedstrijd. DIO mocht de tweede set openen met opslag echter het antwoord van de thuisclub was zeer helder. Een prima pass gevolgd door een harde aanval deed een einde maken aan deze opening. Tijd om DIO onder druk te zetten met eigen serve en met succes, DOVO/Hujades nam een voorsprong en domineerde de tweede set.

Hulp

Daarbij kwam ook nog hulp van de eerste arbiter die (terecht) niet gecharmeerd was van het technisch spel van de spelverdelers bij de tegenpartij en daardoor het afkeurende fluitsignaal meerdere malen was te horen in de hal. De Doezumers zaten in een superflow, daar waar de mogelijkheden lagen werd direct gereageerd en scorend afgesloten om dan vervolgens de strijd te vervolgen met eigen opslag. Winst in de tweede set was dan ook een feit (25-18). De frustratie liep hoog op bij de tegenpartij en dat gaf de roodzwarten ruimte en mogelijkheid tot eventueel meer. DIO wist echter in de eindfase op een voorsprong te komen en bij een stand van 18-23 leek de set gestreden. De stand werd gelijk gezet door prima spel van DOVO. Een superpartij begon zich te vertonen op het hoofdveld van De Leegens. Het was DIO die de langste adem had in deze set (23-25) maar niet op een presenteerblaadje wat ze hadden gehoopt en verwacht. In de vierde set waren het de Doezumers die dan ook het voortouw namen en zichzelf op een voorsprong zetten. Lange tijd bleef deze voorsprong een feit echter in de eindfase was het DIO die het aanvallend wist af te maken en nog net langszij glipte (22-25). Een 1-3 verlies voor de ploeg van coach Reitsema, maar wel een topwedstrijd waarmee de selectie liet zien wat het in huis heeft en in de toekomst wellicht kan werken aan leuke momenten en wedstrijden. Eerstvolgende wedstrijd van dames 1 is op zaterdag 27 februari om 17.00 uur in Doezum.