De Meeuwen Dames 1 verliest nipt van Donitas 4

ZUIDHORN - De Meeuwen Dames 1 heeft zaterdag nipt van Donitas 4 verloren. Met Nicole Kuper terug op de passer-loper positie en Wytske Couwenberg als spelverdeelster speelde De Meeuwen tegen Donitas 4 met meer rust in de verdediging, en met meer kracht in de aanval.

Dit leidde tot een duidelijk 25-18 winst in de eerste set voor de thuisploeg. Donitas herstelde zich in de tweede set, maar kon niet voorkomen dat De Meeuwen een achterstand van zes punten wegwerkte. Maar bij een stand van 22-22 maakten drie fouten op rij een eind aan de tweede set (22-25) in het voordeel van Donitas 4. Het begin van de derde set was veelbelovend. Prima blokpunten van onder andere Meriek Wanders en Wytske Couwenberg en een lastige opslagreeks, waardoor Donitas niet tot aanval kwam, zette De Meeuwen op een comfortabele voorsprong van 12-6. Halverwege de derde set werden mooie rally’s en goede aanvallen van Anke Sijbrandij en Meriek Wanders afgewisseld met slordig spel en foute keuzes, waardoor Donitas bij 20-20 langszij kwam. Vervolgens werden twee Meeuwenaanvallen geblokkeerd en kreeg Donitas drie setpunten op 21-24. Een technisch fout van de spelverdeelster van Donitas bracht de opslag terug bij De Meeuwen. De daaropvolgende rally met mooi verdedigend werk van Henny Woldman bracht De Meeuwen terug tot 23-24. Echter een slecht verdedigde tactisch inzet van Donitas betekende het einde van de derde set in het voordeel van Donitas.

Voortvarend

Niet onder de indruk van het ongelukkige verlies van de derde set, begon de thuisploeg voortvarend aan de vierde set. Door een goede blokkering en een mooie middenaanval van Leonie Verleun nam De Meeuwen al vroeg een voorsprong van vier punten. Via prima opslagen van Nicole Kuper liep De Meeuwen uit naar 15-7. Donitas kwam nog terug tot op twee punten (16-14 en 18-16), echter nu hield de thuisploeg stand, en in een intense slotfase met harde aanvallen en goede opslagen kreeg De Meeuwen vijf setpunten om een beslissende vijfde set af te dwingen. Een harde aanval van De Meeuwen bracht de verdiende 25-19 winst voor De Meeuwen. De Meeuwen kon zichzelf niet belonen met een overwinning in de wedstrijd. In de vijfde set stond het al snel 10-2 in het voordeel van Donitas, en was de strijd beslist. Pas op deze stand wist De Meeuwen zelf een punt te scoren, en op 5-14 kreeg Donitas kreeg negen wedstrijdpunten. Door twee fouten van Donitas werd het 7-14, maar het daaropvolgende punt, en de 3-2 winst in de wedstrijd, was voor Donitas. Door de twee punten die De Meeuwen in deze wedstrijd verdiende komt het één puntje dichter bij de tiende plaats in de derde divisie die wordt bezet door Tjoba 2, dat de tegenstander zal zijn in de volgende thuiswedstrijd op 19 maart. De eerstvolgende thuiswedstrijden voor de senioren en de jeugd zijn op zaterdag 19 maart. Dames 1 ontvangt om 16:00 uur Tjoba 2 uit Klazienaveen. Heren 1 speelt om 20:00 uur tegen vv Trias 1.