ChristenUnie houdt thema-avond over herindeling Westerkwartier

LEEK -   Al langere tijd wordt in de noordelijke media bericht over de op handen zijnde herindeling van de gemeenten in de provincie Groningen. Vrijwel nooit gaat het dan over de toekomstige gemeente Westerkwartier. Immers, daar lijkt alles van een leien dakje te gaan en zijn er kennelijk geen grote discussiepunten, zoals in meerdere andere gemeenten.

,,Nu is dat het beeld van de buitenkant, maar er speelt natuurlijk wel van alles'', vindt men bij de ChristenUnie van de gemeenten in het Westerkwartier. En hoewel de geplande datum van 1 januari 2018 een jaar uitgesteld is, wil de ChristenUnie graag een kijkje in de keuken van het proces laten zien en wel op een thema-avond die gehouden zal worden op donderdag 10 maart in kerkgebouw De Hoeksteen aan de Lindensteinlaan in Leek.

Interactieve avond

Tijdens deze thema-avond zullen de partijen zich samen buigen over de stappen van het traject van herindeling. Naast vertegenwoordigers van de ChristenUnie in de provincie Groningen zullen vanuit de vier verschillende gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn ChristenUnie-wethouders en -fractievoorzitters hun ervaringen in het herindelingsproces met de aanwezigen delen. Het is de bedoeling dat het een interactieve avond gaat worden die eraan bij zal dragen dat bij iedereen een goed beeld zal ontstaan van wat een herindeling kan bieden en vragen. De avond begint om 19.45 uur is toegankelijk voor iedereen.