Zunobri E1 kampioen

ZUIDHORN - Zaterdag zou blijken of het jongste team van Zunobri E1, voor het eerst kampioen zou worden. De hele tribune zat vol met opa’s en oma’s, tantes, ooms, vrienden, Zunobrianen, sponsors en andere belangstellenden.

Vrij snel in de wedstrijd maakte Tessa Schutte het eerste doelpunt voor Zunobri door een prachtig afstandsschot. Julian Bolster kreeg hierdoor waarschijnlijk ook zin om te scoren: 2-0. Later leek het even tegen te zitten, want De Pein scoorde maar liefst drie keer achter elkaar. Dat was even schrikken en het scorebord stond dan ook opeens op een achterstand. 2-3. Tessa Schutte trok de stand weer gelijk en Julian Bolster bracht Zunobri weer op voorsprong: 4-3. Toch ging Zunobri de rust in met 4-5 achterstand.

Spannend

Hier lag een taak voor trainer/coach Janneke van Hielkema om het team weer te motiveren. Doris Waterberg zorgde later voor 5-7 met een prachtig afstandsschot. Roos Henstra tekende met een afstandsschot voor 6-7 en Julian Bolster bracht zijn team naar een gelijke stand: 7-7. Met nog één minuut op de teller werd het écht spannend. Bij een gelijkspel moest het team E1 namelijk afwachten wat een ander team ging doen. Maar daar was Doris Waterberg. In de laatste minuut liet zijn nog even zien wat ze kon en rondde een prachtige kans onder de korf fraai af: 8-7. Daarmee was de titel een feit...