ChristenUnie Zuidhorn betreurt sluiting De Wierde

ZUIDHORN - De fractie van de ChristenUnie in Zuidhorn is geschrokken van de sluiting van het verzorgingstehuis De Wierde in Grijpskerk.

Het besluit van Zonnehuisgroep Noord om per 31 december 2018 de deuren te sluiten van De Wierde heeft voor opschudding gezorgd in het dorp. In de eerste plaats voor de bewoners van het tehuis. Voor hen komt deze sluiting hard aan. Zij zullen moeten verhuizen naar een ander tehuis. Maar ook voor de medewerkers heeft het gevolgen. Zij gaan een periode van onzekerheid tegemoet. Volgens fractievoorzitter Hans Schipper vervult de Wierde een heel belangrijke functie voor Grijpskerk en de omliggende dorpen. Heel veel vrijwilligers doen hier belangrijk werk. Bovendien worden er in het tehuis veel activiteiten georganiseerd.

Vragen

De sluiting van De Wierde roept wel veel vragen op. Dit tehuis kent immers geen leegstand. De cliëntenraad zoekt nu naar mogelijkheden om het tehuis open te houden. In de eerstkomende raadsvergadering van 14 maart wil de raad met het college mogelijke oplossingen verkennen om de Wierde te behouden voor de dorpsgemeenschap van Grijpskerk.