Moestuincursus bij De Groene Luwte in Molenrij

MOLENRIJ - Gemeente De Marne krijgt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport financiële middelen om gezond leven te stimuleren en te bevorderen in de gemeente.

Om dit op een manier te doen die bij de inwoners past, is er samenwerking gezocht met personen in de gemeente die op het gebied van gezondheid en lokale kracht werkzaam waren. Dit heeft geresulteerd in een scala van leuke en diverse activiteiten, waaronder Foodzoekers van De Marne, Sporten met een coach, gezondheidsscans en een moestuincursus.

Tien lessen

Na de succesvolle moestuincursus van De Groene Luwte vorig jaar is er vanaf 25 maart weer een kans om deel te nemen. Spinazie en uitjes uit eigen tuin, vers opgegraven piepers, snelle pluksla, fraaie Toscaanse palmkool, en zoete aardbeien. Heerlijk, gezond en... zelf geteeld. In 10 lessen ontdek hoe het moet, van aanleg en zorg voor de bodem tot en met poten, zaaien, oogsten... en opeten. Citaat van Doortje Stellwagen en Alma Huisken van De Groene Luwte over de cursus vorig jaar: "We hebben met elkaar erg hard gewerkt en ook veel gelachen!" De lessen zijn telkens op vrijdagmiddag: 13.30 - 16.00 uur. Voor meer info mail naar‘De Marnetuin’: doortje@degroeneluwte.nl