Ongeslagen kampioenschap OKO/BIES 1 een feit

OPENDE - Zaterdag stond voor het vlaggenschip van OKO/BIES de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Zondag was er ook een belangrijke wedstrijd voor OKO/BIES 3: tegen Goorrecht 1.

In de strijd om het kampioenschap was het OKO 3 dat in de prijzen viel met een winst van 13-15. Voor OKO/BIES 1 was het kampioenschap al binnen, maar stond de wedstrijd tegen SIM 1 nog op het programma. Het was de Peender formatie die de score opende met onder meer twee doelpunten van Marieke Mozes: 0-4. Ondanks een tegendoelpunt bleek al snel dat OKO de sterkere ploeg was, twee doorloopballen van Liekele Jeltema zetten de stand op 1-7. Daaropvolgend waren het doelpunten van onder anderen Erwin Bethlehem en Arjen Sijbesma die de voorsprong verder vergroten, 2-16. Voordat de ploegen de rust in gingen was het Henk Kramer die via een uitstart bal de ruststand op 3-17 zette.

Junioren

Het moest voor OKO geen probleem zijn om een ongeslagen kampioenschap in de wacht te slepen. Wederom waren zij het ook die de score openden, Jessica Klunder scoorde tweemaal op rij en zette de stand op 3-19. Na een kwartiertje spelen werd een aantal talenten uit de A-junioren in de ploeg gebracht. Tevens wisten zij, Rianne Snip en Angelique Dermois, hun doelpuntjes mee te pakken. De ploeg uit Opende liet enigszins de touwen vieren maar won overtuigend met 7-24 van SIM 1. Zondag 3 april speelt OKO/BIES 1 tegen TFS1 op het veld van Sportpark De Olde Wierden om 14.30 uur. Voor OKO scoorden: Jessica Klunder 6, Liekele Jeltema 6, Erwin Bethlehem 4, Arjen Sijbesma 2, Marieke Mozes 2, Henk Kramer 2, Rianne Snip & Angelique Dermois.