Volksvermaken Ulrum zwaait bestuurslid uit

ZOUTKAMP - De Vereniging Voor Volksvermaken Ulrum had vrijdag haar jaarvergadering in Kegelhuis De Zeearend te Zoutkamp.

In totaal 21 leden gaven acte de présence. Bert Bakker werd herkozen als bestuurslid en Jozefien Knol nam afscheid als lid van het bestuur. Voor haar inzet gedurende 35 jaar werd zij verblijd met een pen met inscriptie en een fraai boeket bloemen. Verder werd bekend gemaakt dat het programma voor 2016 bestaat uit jeu de boules toernooi (woensdag 3 augustus), Ollerommer Fietstocht (zaterdag 13 augustus) en bingo-avond (vrijdag 4 november). Na de sluiting werd het startsein gegeven voor de jaarlijkse kegelwedstrijd.

Kegelen

In een ontspannen sfeer werd er om de hoogste eer gestreden. Bij de dames toonde Sijke Swijghuizen zich de sterkste. Anny Herder legde beslag op de tweede prijs en Jannie Veenstra keerde met de derde prijs huiswaarts. Bij de heren werd Jaap Buikema winnaar. Siebolt Buikema eindigde op de tweede plaats en de derde prijs was voor Wietze Veenstra. De door Slagerij Hasper uit Winsum beschikbaar gestelde poedelprijzen gingen naar Thea Buikema en Albert Scholtens. De gezellige en geslaagde avond werd afgesloten met eenentwintigen. Na een spannende strijd werd dit spel gewonnen door Eiko Swijghuizen.