Dames 1 DOVO/Hujades verliest in eigen huis

DOEZUM - Het aantal wedstrijden dunt alweer aardig uit en afgelopen zaterdag was Oranje Nassau te gast bij het eerste damesteam van DOVO/Hujades.

Oranje Nassau heeft zich veilig weten te nestelen in de middenmoot van de ranglijst. De Doezumers daarentegen weten helaas de vele malen van voorsprong niet om te zetten in setwinst. Maar iedere wedstrijd weer een nieuwe kans en zo ook bij deze. De wedstrijd werd geopend door de opslag van Sanne Wilpstra die samen de basisopstelling vormde met de volgende speelsters: Jarina Froentjes, Nadine Zuidema, Josien Postma, Monique Bosklopper en Danja Holtrop. De start van deze eerste set verliep alles behalve vlekkeloos. De opbouw en organisatie van het eigen spel was zeer onzorgvuldig en dat resulteerde dan ook al vlot in een een ruime achterstand voor DOVO. Hoewel het in de eindfase van deze set beter werd was het niet genoeg om de tegenstander zenuwachtig te maken en hun van setwinst te weerhouden. De tweede set begon met een gewijzigde opstelling. Nadine Zuidema moest, als gevolg van een blessure, haar plek afstaan aan Johanna Buma en Geralde Pijpker nam het stokje over van Jarina Froentjes.

Gedreven

De gedrevenheid binnen de selectie van de Doezumers nam toe en vertoonde ook een beter spel dan voorgaande set. Echter zoals ook in eerdere wedstrijden wisten de dames van DOVO/Hujades het in de eindfase niet tot een positief einde te brengen en werd de tweede set alsnog verloren. De derde set bracht wederom een gedwongen wijziging in de opstelling, Josien Postma nam de taak als spelverdeelster op zich als gevolg van de geblesseerde Sanne Wilpstra. En zo zit dan toch alles weer en wordt er geen kans verkregen om ook maar iets van stabiliteit te vormen binnen de lijnen en het spel. De derde en vierde set werden eveneens op naam geschreven van Oranje Nassau. Een teleurstellend verlies in een wedstrijd waar zeker meer in had moeten zitten voor de roodzwarten. Eerstvolgende wedstrijd van dames 1 is op zaterdag 2 april om 16:00 uur in Zuidhorn.