Annegreet van Bergen ('Gouden jaren') naar Tolbert

TOLBERT - Annegreet van Bergen, schrijfster van Gouden jaren, komt zondag 17 april naar de CazemierBoerderij in Tolbert voor een lezing over dit boek, dat al bijna 80 weken op de bestsellerlijsten staat.

Een boek dat vrijwel iedereen van boven de 50 jaar aanspreekt. We zijn de afgelopen decennia rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. En daar staan we lang niet altijd bij stil. Want weelde went. Dat gewenningsproces is in kleine stapjes verlopen, onder andere door het op grote schaal ter beschikking komen van apparaten als de wasmachine, de stofzuiger en de televisie. Dat besef kreeg Van Bergen een paar jaar geleden na een gesprek met een vriend. Ze besloot een boek te schrijven over de enorme veranderingen in ons leven in de laatste halve eeuw.

Onweerstaanbaar

Gouden jaren is een boek geworden met een onweerstaanbare mix van eigen en andermans herinneringen, onderbouwd met sfeervolle zwart-wit foto’s, cijfers en historische feiten. Alle facetten van het leven van alledag komen aan de orde en maken ons bewust van de welvaart waarin wij nu leven. Zo is Gouden jaren een feest van herkenning voor ouderen en een heerlijk nostalgisch boek voor de iets jongeren onder ons. Annegreet van Bergen zal in de sfeervolle CazemierBoerderij vertellen over de achtergronden van het boek en ervaringen delen. De lezing wordt georganiseerd door de Tolberter Oudheidkamer Fredewalda in samenwerking met Boekhandel Daan Nijman te Roden. De lezing begint zondag 17 april om 14.00 uur in de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27. Kaarten à 10 euro (incl. pauzedrankje) zijn digitaal te koop via tickets.daannijman.nl of af te halen bij Boekhandel Daan Nijman aan de Heerestraat 87 in Roden.