Casper (14) uit Zuidhorn in nationale halve finale van Prinses Christina Concours

ZUIDHORN - De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours.

Uit al deze deelnemers werden 27 getalenteerde musici geselecteerd voor de nationale halve finale van het Prinses Christina Concours. Deze wordt zaterdag 2 april gehouden in het Provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag. Een van hen is de 14-jarige Casper Westerman op cello, afkomstig uit Zuidhorn.

Oefenen

“Oefenen, oefenen, oefenen,” zegt pianist Nathan Schaumann hierover. “Er is geen andere manier om je goed voor te bereiden.” Saxofonist Julian van der Linden beaamt dit: “Ik studeer nog even op de lastige stukjes samen met mijn pianiste en mijn docent.” Plezier maken en genieten zijn ook belangrijk, volgens de jonge muzikanten. “Ik kijk ernaar uit om weer te mogen spelen! En natuurlijk is de hele sfeer van deze dag bijzonder, helemaal als je zelf op het podium mag staan,” aldus violiste Camille Buitenhuis. Tijdens de halve finale mag iedere deelnemer tien minuten optreden voor jury en publiek. Aan het einde van de dag maakt de jury bekend wie er doorgaan naar de nationale finale, op 23 april in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Enkele jonge muziektalenten uit de regio zijn Camille Buitenhuis, viool (16 jaar, Groningen), Elisa Dijkstra, viool (17 jaar, Groningen) en dus Caspar Westerman, cello (14, Zuidhorn).